Skapa anteckningar till eleverna i läromedel

Skapa anteckningar med instruktioner, förtydliganden och annat som du vill förmedla

I dina kurser kan du skapa egna anteckningar och anteckningar som du kan dela med dina elever.

Här kan du läsa om hur du skapar kurser i läromedel från NE.

Klicka sedan in på din skapade kurs och markera en text i ett avsnitt. Du kommer då se en ruta fällas ut. Här kan du välja vilken färg du vill att markeringen ska ha samt lägga till en anteckning.

Fyll i en kommentar och glöm inte att klicka på Klar.

Nu kommer kommentaren endast vara synlig för dig som lärare.

Önskar du att anteckningen ska vara synlig för dina elever så klicka på den blå kvadraten (anteckningsrutan).

Bocka i att kommentaren ska vara synlig för eleverna och klicka sedan på Klar.

Nu kommer eleverna som är kopplade till kursen att se din anteckning.

Det är tyvärr inte ännu möjligt att använda dessa funktioner i den lättlästa versionen av digitala läromedel från NE.