Så här laddar du upp en CSV-fil

Instruktioner och felsökning

Registreras inte era elevgrupper via Skolsynk eller direkt från Microsoft Teams/Google Classroom så kan du som administratör registrera dem. Under Gemensamma grupper klickar du på Importera grupper. Då kommer nedan ruta upp,

För att våra system ska kunna tolka den informationen du sänder till oss på rätt sätt, behöver filen formateras enligt vissa regler. Du kan ladda ner en exempelfil som ser ut som nedan. Ersätt exempelinformationen med din information. Invitation markeras med X om eleven ska få ett välkomstmail med inloggningsuppgifter. Tänk på att överskrifterna måste stämma exakt med det i exemplet.

Spara filen på din dator. Klicka sedan Välj fil och därefter Ladda upp.

Felsökning

Stöter du på problem när du ska importera din csv.-fil och får felmeddelande?

Här följer här ett par saker som kan vara bra att kontrollera:

• Säkerställ att filen endast innehåller grupptillhörighet (i kolumn A), e-postadresser (i kolumn B) och X (i kolumn C) samt att rad 1 i båda kolumnerna har texten group, email och invitation.
  • Kontrollera att det inte förekommer några tomma rader
  • Säkerställ att din fil är sparad i rätt format. Det kallas CSV (kommaavgränsad) på PC och Kommaavgränsade värden (.csv) på Mac
  • Kontrollera så att det inte förekommer å, ä eller ö i e-postadresserna. Det går bra att använda dessa tecken i kolumnen "group".
  • Tänk på att filen inte kan tolkas om det finns fler än ett blad. All information måste finnas sammanhängande på ett och samma blad.

Självklart går det alltid bra att skicka listorna till oss så hjälper vi dig! E-posta då till Support@ne.se