Tips och svar från NE-teamet

NE Support
Skrivet av NE Support

Om oss

Här kan du läsa mer om NE samt våra produkter och tjänster


NE är ett ledande digitalt kunskapsföretag. Vi utvecklar och erbjuder produkter och tjänster som möter dagens och morgondagens kunskapsbehov med höga krav på tillförlitlighet, tillgänglighet och användarupplevelse.

Nationalencyklopedin är Sveriges nationella uppslagsverk.

En aktuell och tillförlitlig källa med artiklar författade av en sakkunnig redaktion och ett stort nätverk av experter. Alltid faktagranskat och objektivt. Många av artiklarna finns också i en enkel version för större tillgänglighet.

Bakom innehållet i Nationalencyklopedin står NE:s sakkunniga redaktion som tillsammans med ett stort nätverk ämnesexperter författar, bearbetar och uppdaterar uppslagsverkets artiklar.

Uppdateringar hämtas också kontinuerligt från tillförlitliga elektroniska källor, till exempel Världsbanken IBRD och Statistiska centralbyrån SCB.

I dag kan du hitta artiklar om aktuella ämnen som klimat och amerikansk politik, skrivna av Markku Rummukainen, klimatologiprofessor och medlem i FN:s klimatpanel, och Frida Stranne, universitetslektor i statsvetenskap, författare och flitigt använd USA-expert. Bland mycket, mycket annat.

Bland uppslagsverkets artiklar hittar du det mesta inom geografi, samhällskunskap, historia, religion, filosofi, idrott, kultur, matematik, naturvetenskap, teknik, medicin samt språk. Vill du veta vad kvantfysik är, hur feminismen växte fram eller vad som orsakade första världskriget? Svaren finns i uppslagsverket. Många av artiklarna är kompletterade med fotografier, illustrationer, diagram, kartor, ljud eller film, allt för att förtydliga och konkretisera det du läser och lär dig om.

Att Nationalencyklopedin är ett nationellt uppslagsverk har präglat, och präglar, innehållet och hur det kureras. Därför står det exempelvis mer om Hjälmaren än vad det gör om Bajkalsjön. 

NE arbetar aktivt för ett representativt och jämställt innehåll i uppslagsverket.

Våra kompletta digitala läromedel är framtagna av erfarna läromedelsutvecklare, pedagoger, ämnesexperter, bildredaktörer och illustratörer. Med ett rikt text-, bild- och filmmaterial, mängder av interaktiva övningar och kopplingar till våra övriga tjänster som uppslagsverket och ordböckerna erbjuder vi Sveriges mest kompletta läromedel.

Samling: