För att kunna söka i uppslagsverket ska du gå till www.ne.se eller www.ne.se/uppslagsverk. Observera dock att du måste ha ett aktivt abonnemang och vara inloggadNE.se för att kunna söka i uppslagsverket.

Är du elev eller lärare på en skola som har NE och befinner dig på skolans nätverk, så är det vanligaste att du blir automatiskt inloggad (gruppinloggad) på NE.se. För att komma in på NE.se hemifrån behöver du typiskt ha skapat ett personligt konto.