Gå in i det ämne som du vill starta en kurs i och klicka på rutan där det står Skapa kurs. Du börjar alltså med att skapa en unik version av läromedlet. (Typiskt gör du detta för varje klass/grupp som du undervisar.)

Fyll i uppgifterna och klicka på Spara.

När du sedan klickar på och går in i den kurs som du skapat, så ska du BJUDA IN grupper. Detta hittar du under Kursdeltagare och klickar på knappen till höger BJUD IN grupper.

Nu ska du välja vilka grupper som ska få tillgång till kursen. Ser du inga grupper i listan måste skolans administratör lägga upp grupperna för att du ska kunna bjuda in elever. Här hittar du instruktioner till hur ni som administratörer skapar grupper och bjuder in elever.

När du bjudit in grupper kan du se vilka elever som tillhör listan. Klicka på de tre små prickarna till höger och välj Visa elever.