Gör så här:

1. Logga in på laromedel.ne.se
  2. Gå till det läromedlet du vill använda och klicka på det
  3. Skapa en kurs
  4. Bjud in alla elever som du undervisar i det ämnet. Om du har 5 klasser i Google classroom så bjuder du in alla dessa elever till en och samma kurs i NE:s läromedel
  5. Efter du har bjudit in eleverna kan du sedan hålla muspekaren över en rubrik i läromedlet, då får du en liten dela-symbol. Klicka på den och välj Google Classroom
  6. Då kan du enkelt skapa uppgifter, meddelanden eller frågor i Google Classroom

Här kan du se en video där vi förklarar lite mer om hur du använder Google Classroom med vår läromedelstjänst.

Under hösten kommer vi utöka funktionaliteten så du kan synka användare mellan classroom och NE:s läromedel samt få med resultat från läromedlet rakt in i Google classroom.