Gör så här:

1. Logga in och klicka på Läromedel
  2. Gå till det läromedlet du vill använda och skapa en kurs
  3. Bjud in alla elever som du undervisar i det ämnet. Om du har 5 klasser i Google Classroom så bjuder du in alla dessa elever till en och samma kurs i NE:s läromedel
  4. Efter du har bjudit in eleverna kan du sedan hålla muspekaren över en rubrik i läromedlet. Då visas en liten dela-symbol

Klicka på den och välj Google Classroom.

Då kan du enkelt skapa uppgifter, meddelanden eller frågor i Google Classroom.

Sedan starten på höstterminen 2019 är det även möjligt att använda dela-funktionen direkt från utforskarläget, alltså utan att först skapa en kurs.

Tänk då på att arbetar ni i utforskarläget har ni inte tillgång till alla funktioner i läromedlet så som möjligheten att som lärare anteckna till eleverna.