När ni befinner er på skolan krävs det ibland ingen inloggning. Det beror på hur er skola har valt att koppla upp sig till våra tjänster.
Ett alternativ är via IP-nummer vilket, gör att ni blir inloggade automatiskt när ni går in på http://ne.se eller via en speciell cookielänk.

Om ni använder gruppinloggning på skolan men ändå inte blir automatiskt gruppinloggade följ följande steg.

1. Prova först att rensa cookies och webbplatsdata i din webbläsare.
  2. Om inte detta fungerar så kan skolans IP-adress ha ändrats. Se vilken IP-adress ni har genom att klicka här. Notera IP-adressen som står under ”Min IP-adress”. Skicka den till support@ne.se med en förfrågan om kontroll av registrerad IP-adress tillsammans med ditt och skolans namn.
  3. Kontrollera att du har rätt länk.
    a) Om ni inte har fast IP-nummer så är ni troligen anslutna med dynamisk DNS. Ni ansluter här.
    b) Om ni har fast unikt IP-nummer så ska ni ansluta med http://www.ne.se
    c) Om ni har fast IP-nummer som delas med andra så ska ni ansluta med en s.k. cookielänk. Den ser ut ungefär som http://www.ne.se/?i_ne.se.id=xxxxxxx (unik sifferkombination). Om du saknar länken, kontakta oss via vårt formulär så skickar vi er unika länk.
  4. Det kan vara så att er IT-avdelning inte har tillåtit (vitlistat) våra nya IP-adresser. Kontakta er IT-avdelning och kontrollera om nedanstående adresser är tillåtna i er brandvägg: