När era elevers e-postadresser registrerats i tjänsten av antingen en läromedelsadministratör eller via Skolsynk, så behöver du som ska undervisa hämta din grupp för att sedan kunna bjuda in den till din kurs.

Läs mer om administratörsrollen här

Läs mer om Skolsynk här eller kontakta oss på Support@ne.se

Klicka på Läromedel och för sedan muspekaren över Skola. Klicka därefter på Mina grupper i menyn som fälls ut.

Förutsatt att grupperna är registrerade kan du klicka på Hämta från NE.

Markera sedan vilka grupper som du ska undervisa genom att klicka på reglaget till höger. Du kan välja hur många eller hur få grupper du vill. Klicka på importera.

Nu har du kopplat ihop dig med dina elevgrupper och kan bjuda in dem till din kurs.

Läs om hur du skapar en kurs här.

Klicka på Läromedel för att komma tillbaka till översiktsvyn.

Efter att du hämtat dina elever kan du också skapa egna grupper.

Läs mer om det här!

Nu finns också möjligheten att hämta sina elevgrupper direkt från Google Classroom eller Microsoft Teams! Mer information kring detta kommer snart.