När ni befinner er på skolan krävs oftast ingen inloggning. Det beror på hur er skola har valt att koppla upp sig till våra tjänster. Vanligast är via IP-nummer vilket gör att ni blir inloggade automatiskt när ni går in på http://ne.se eller via en speciell cookielänk.

Om ni däremot använder gruppinloggning på skolan men ändå inte blir automatiskt gruppinloggade följ följande steg.

1. Prova först att rensa cookies och webbplatsdata i din webbläsare.

2. Om inte detta fungerar så kan din IP-adress ha ändrats. Se vilken IP-adress ni har genom att klicka här. Notera IP-adressen som står under ”Min IP-adress”. Skicka den till skola@ne.se med en förfrågan om kontroll av registrerad IP-adress tillsammans med ditt och skolans namn.

3. Kontrollera att du har rätt länk.
a) Om ni inte har fast IP-nummer så är ni troligen anslutna med dynamisk DNS. Ni ansluter här.
b) Om ni har fast unikt IP-nummer så ska ni ansluta med http://www.ne.se
c) Om ni har fast IP-nummer som delas med andra så ska ni ansluta med en s.k. cookielänk. Den ser ut ungefär som http://www.ne.se/?i_ne.se.id=xxxxxxx (unik sifferkombination). Om du saknar länken, kontakta oss via vårt formulär så skickar vi er unika länk.

4. Det kan vara att er IT-avdelning inte har tillåtit (vitlistat) våra nya IP-adresser. Kontakta er IT-avdelning och kontrollera om nedanstående adresser är tillåtna i er brandvägg: