Så här skapar du utskriftsvänliga PDF-filer av digitala läromedel från NE

Ladda ner och skriv ut innehållet i läromedlen

I några av de digitala läromedlen från NE finns det möjlighet att ladda ner och skapa en PDF-fil av innehållet. På så sätt får du en utskriftsvänlig version som du kan spara på din dator eller skriva ut.

1) Klicka på Ladda ner. Här kan du välja att ladda ner Vanlig eller Lättläst version av texten..

2) Spara filen på din dator eller välj att skriva ut den genom att klicka på utskrifts-symbolen uppe till höger i det svarta fältet. Med hjälp av QR-koden hittar eleverna enkelt tillbaka till onlineversionen.

Du kan även skriva ut texterna i de läromedel där Ladda ner-knappen inte finns. Då högerklickar du på bakgrunden och väljer Skriv ut i menyn.