Så fungerar Ordböcker på NE.se

Ordböckerna hittar du under “Dina tjänster” på förstasidan när du är inloggad på NE.se. Här kan du enkelt och smidigt slå upp ord. Du kan även söka på fraser i ordböckerna med hjälp av ett eller flera nyckelord.

Sök i Ordböcker

1) Klicka på (markera) ordboken du önskar söka i.

2) Ange ordet i sökrutan högst upp och klicka på söksymbolen eller Enter.

Eller:

1) Välj ordboken i rullisten “Mina ordböcker”.

2) Ange ordet i sökrutan och klicka på söksymbolen eller Enter.

Multisökfunktion och förvalda ordböcker

Vill du söka i fler än en ordbok samtidigt så markerar du de ordböcker du vill söka i och följer stegen ovan. För att en eller flera ordböcker ska vara förvalda när du loggar in kan du markera stjärnsymbolen på de ordböcker som du önskar vara förvalda.

Språkriktning

Du behöver inte välja språkriktning i våra ordböcker (med undantag för “Engelsk fackordbok” och ordböckerna i “Lexin - språkrådet”). Istället kan du t.ex. i den engelska ordboken söka på "livsmedel" och få träff i den svensk-engelska delen, och söker du på "food" får du träff i den engelsk-svenska delen utan att behöva specificera i vilken del du vill söka.