Lisa Från NE
Skrivet av Lisa Från NE

Så fungerar Ordböcker på NE.se

Du behöver inte välja sökväg utan markera bara den ordbok du önskar söka i och skriv in ditt sökord i rutan överst. Du får då även upp relaterade ord i en rullgardinslista. Klicka på söksymbolen eller tryck Enter.

Multisökfunktion

Vill du söka i fler än en ordbok samtidigt så markerar du de ordböcker du vill söka i, skriver in ditt sökord och klickar söksymbolen eller Enter.

Då får du träffar i alla de ordböcker du markerat.

För att en eller flera ordböcker ska vara förmarkerade när du loggar in kan du klicka i "Stjärnan" på de ordböcker som du önskar vara förvalda.