Lisa Från NE
Skrivet av Lisa Från NE

Kom igång med digitala läromedel från NE!

3 enkla steg för att komma igång tillsammans med dina elever

Steg 1 - Hämta dina elevgrupper från Classroom, Teams eller NE

Innan du kan bjuda in dina elever till en kurs behöver du hämta dina grupper. Du behöver bara hämta dina grupper en gång per läsår.

Klicka på Läromedel, för muspekaren över Skola och välj där Mina grupper.

Klicka därefter på Importera grupper.

Här kan du välja att hämta grupper som är inlästa eller synkade genom att klicka på Hämta från skolan. Du kan även hämta dina grupper från Google Classroom eller Microsoft Teams.

Välj den eller de grupper där det finns elever som du ska undervisa. Gå sedan längst ned i listan och klicka importera .

Om det sker förändringar dina grupper i Classroom eller Teams, klicka på knappen uppdatera i NE för att synkronisera ändringarna

När du har hämtat dina elevgrupper har du också möjlighet att skapa egna grupper.

Läs mer om det här!

Hämta dina grupper - Instruktionsfilmer

Steg 2 - Skapa en kurs och bjud in dina elever

För att dina elever ska få tillgång till dina kurser måste du först ha hämtat dina elevgrupper enligt Steg 1 ovan.

Välj ditt ämne och klicka på Skapa kurs. Klicka på kursen du just skapat.

Gå sedan till fliken Kursdeltagare. Klicka på Bjud in grupper.

Välj den grupp som ska ha tillgång till just denna kurs.Nu ser eleverna kursen som du har skapat nästa gång de loggar in och ni är redo att börja jobba tillsammans!

Steg 3 - Anpassa din kurs

Genom att anpassa din kurs kan du välja att ta bort innehåll som inte ska läsas just nu. Du väljer här vad du vill att eleverna ska se och du kan när som helst lägga till innehållet igen.

Klicka på fliken Anpassa. Välj därefter en kursdel och klicka på pennan.

Avmarkera det som inte är aktuellt just nu genom att klicka på den röda bocken. Önskar du göra innehållet synligt igen klickar du i dem på samma ställe.

Du kan också välja att dölja samtliga kursdelar för att sedan visa vilka du önskar visa genom att klicka på de tre prickarna och välja Dölj allt. Detta gör det smidigare för de lärare som väljer att endast visa, till exempel, en kursdel i taget.

Glöm inte att klicka på Spara för att spara dina ändringar.

Instruktionsfilm - Anpassa dina kurser