Information till vårdnadshavare om NE läromedel 4-GY.

Använder ditt barn läromedel från NE? Vi har samlat praktisk information till dig om hur de fungerar.

Nedan får du en genomgång av hur man enkelt arbetar i NE:s digitala läromedel.

Logga in med ditt barns inloggningsuppgifter från skolan; det kan vara Microsoft- eller Googlekonto, eller användarnamn och lösenord. Om du inte vet hur ditt barn loggar in kan du vända dig till läraren.

När du har loggat in ser du en översikt över de tjänster ditt barn har tillgång till via skolans abonnemang hos NE.

Klicka på Läromedel åk 4-gy.

Här ser du alla läromedel som ditt barn har tillgång till.

Läromedel

Ett läromedel består av ett antal kapitel, vilka i sin tur består av avsnitt.

Kurs

Under Kurser hittar du de kurser som ditt barn har blivit tillagd i av sin lärare. Här kan du också ta del av ditt barns resultat på uppgifter och quiz i respektive kurs.

Avsnitt

I avsnitten hittar du all fakta som hör till det aktuella ämnet/temat.

Här hittar du även:

1. Läsnivå: Här kan du i de flesta ämnen välja en lättläst version av texten. Den lättlästa texten är en fullgod men språkligt förenklad version som innebär färre komplicerade ord, kortare meningar och ett överlag mer kärnfullt innehåll. Elever som läser den lättlästa versionen får samma information som sina kamrater och går därmed inte miste om viktig information.

1. Läshjälpen: En stödfunktion från Microsoft med flera hjälpmedel för språk- och läsförståelse. Här kan du bland annat få texten uppläst, i radfokus och översatt till över 100 olika språk.

1. Flikar: Flikarna är olika många och har olika innehåll beroende på vilket ämne och avsnitt du är inne i. Under flikarna hittar du exempelvis instuderingsfrågor, aktiviteter och extramaterial som hänger ihop med avsnittet.

I slutet av varje avsnitt hittar du en sammanfattande punktlista över innehållet i avsnittet.