Information till vårdnadshavare om digitala läromedel

Använder ditt barn läromedel från NE? Vi har samlat praktisk information till dig om hur de fungerar.

Behöver du hjälpa ditt barn att komma igång med användandet av digitala läromedel från NE? Nedan får du en genomgång om hur man enkelt kommer igång och vilka funktioner som finns i NE:s digitala läromedel.

Så här loggar man in

Logga in med ditt barns inloggningsuppgifter från skolan; det kan vara Microsoft- eller Googlekonto, eller användarnamn och lösenord.

Mina kurser

När du har loggat in ser du en översikt över de tjänster ditt barn har tillgång till via skolans abonnemang hos NE. Klicka på Läromedel ser du alla de kurser som ditt barn har blivit inbjuden till av sina lärare.

Nyckelord, laborationer, övningar och extramaterial

I flikarna till höger hittar du viktiga nyckelord, laborationer, filmer och övningar som hör till materialet som eleverna gått igenom.

I flera av läromedlen finns också extramaterial. Det kan vara artiklar från uppslagsverket eller filmer om allt från romarriket till pedagogiskt förklarandefilmer om vad en atom är. Perfekt för den elev som vill fördjupa sig på egenhand. Extramaterialet hittar du i högerfliken.