Så här söker du i Sveriges nationella uppslagsverk

1) Gå till www.ne.se eller www.ne.se/uppslagsverk. Tänk på att du måste ha ett aktivt abonnemang och vara inloggadNE.se för att kunna söka i uppslagsverket.

Är du elev eller lärare på en skola som har ett NE-abonnemang så finns det flera olika sätt som ni kan ha tillgång till tjänsten. Hör med din lärare eller IT-ansvarig om hur just ni ska logga in.

Det går givetvis även fint att höra av dig till oss på Support@ne.se.

2) Skriv in ditt sökord i sökfältet och klicka på enter eller förstoringsglaset. Nu kommer du till en resultatsida.

Här kan du filtrera din sökning på Uppslagsord, Illustrationer och Kartor. Uppslagsorden kan du vidare filtrera på Alla, Enkel, Lång och Svensk ordbok.