Hämta dina elevgrupper

Hämta dina grupper från NE, Google Classroom eller Microsoft Teams

Innan du kan bjuda in dina elever till en kurs behöver du hämta dina grupper. Du behöver bara hämta dina grupper en gång per läsår.

Klicka på Läromedel. Håll muspekaren över Skola och välj Mina grupper.

Klicka på Importera grupper. Här kan du välja att hämta grupper som är importerade av en administratör eller hämtade via Skolsynk genom att klicka på Hämta från skolan. Du kan även hämta dina grupper från Google Classroom eller Microsoft Teams.

Markera den eller de grupper där det finns elever som du ska undervisa. Gå sedan längst ned i listan och klicka på Importera.

Om det sker förändringar dina grupper i Classroom eller Teams, klicka på knappen Uppdatera i NE för att synkronisera ändringarna.

När du har hämtat dina elevgrupper har du också möjlighet att skapa egna grupper.

Läs mer om det här!

Hämta dina grupper - Instruktionsfilmer