Så fungerar quiz och interaktiva uppgifter i digitala läromedel från NE

Lär dig allt om hur du följer upp dina elevers resultat.

För lärare

Alla quiz och uppgifter tillhörande din kurs finns samlade under fliken Resurser. Om du markerar ett quiz som ingen elev ännu gjort så syns bara knappen Starta.

Om du bjudit in elever till kursen och det finns elever som fullföljt ett quiz så dyker knappen Gå till resultat upp.

För andra övningar, som till exempel uppgifter där eleven kan skriva svar i fritext, finns knappen Gå till resultat under uppgiften.

Oavsett vilken typ av uppgift det är så leder Gå till resultat-knappen till fliken Resultat. Här kan du ta del av elevernas resultat på gruppnivå eller individnivå. I kolumnen längst till vänster kan du som lärare välja grupp eller enskild elev. Bara uppgifter där det finns resultat visas i listan. Markera den uppgift du vill se resultat för.

På gruppnivå ser du en förenklad vy över hur gruppen svarat och du får en bild över hur många som har svarat. Röd prick för fel och grön prick för rätt samt antal rätt presenterade i procentform.

Klickar du på en enskild elev ser du överst en summering av elevens resultat i just den övningen och under Detaljer ser du hur eleven har svarat på varje enskild fråga.

För elever

När en elev har slutfört ett quiz så dyker Gå till resultat-knappen upp. När eleven klickar på den så hamnar hen på sin egen Resultat-flik som ser ut som nedan.

Till vänster ser eleven alla de quiz som hen har slutfört. Till höger ser eleven en sammanfattning och sedan hur hen har svarat fråga för fråga.